Gecoate weefsels met antiviraal oppervlak voor toepassingen op openbare en druk bezochte plaatsen (scholen, kantoren, winkels, vervoer, horeca, gezondheidsinstellingen)

Een belangrijke innovatie in de strijd tegen coronavirussen

In het kader van de strijd tegen coronavirussen is een coatingtechnologie voor weefsels ontwikkeld en gepatenteerd om de oppervlakken virucidale karakteristieken te geven. Deze antivirale eigenschappen zijn gevalideerd door een onafhankelijk laboratorium. Gebruikmakend van een technologie op basis van zilverdeeltjes, in de wetenschappelijke literatuur erkend om zijn antivirale eigenschappen, bieden deze coatingtechnieken een brede waaier van toepassingsmogelijkheden voor de  bestrijding van de huidige pandemie.

Key-Doek levert innovatieve composietweefsels voor lichtgewicht architectuur- en exterieurtoepassingen met de focus op vier strategische en wereldwijde markten: zonnewering, membraanarchitectuur, modulaire structuren, meubels/yachting. De hoogwaardige oplossingen die Key-Doek kan leveren combineren duurzaamheid, veiligheid, design, comfort en ecologische verantwoordelijkheid. Er wordt continu gewerkt aan nieuwe toepassingen in de bouw en interieurinrichting, gaande van dagelijkse gebruiksbehoeften tot de meest spectaculaire projecten.

Beschermhoezen

 

Zelfklevende
bescherming

Verplaatsbare of
vaste wanden

VirHealth
laboratoriumresultaten

De resultaten bij het vergelijken van een behandeld en een niet behandeld weefsel tonen een vermindering aan van het aantal virussen van:

  • 95% 15 minuten na contact
  • 99,5% 60 minuten na contact

Duurzaamheid van de technologie

De duurzaamheid en efficiëntie van de technologie zijn ontworpen om compatibel te zijn met de beoogde toepassingen. Het is belangrijk het oppervlak schoon te houden om de doeltreffendheid van het product te behouden.

Werkingsprincipe van zilverdeeltjes

De Serge Ferrari-groep heeft een manier ontwikkeld om zilverdeeltjes in de coating te brengen en een uitstekende verankering te garanderen.