Markiezen

De markies is de meest sfeervolle variant onder de zonwering. Een echte parel voor aan de gevel.

Markiezen zorgen ervoor dat de temperatuur in huis lekker koel blijft tijdens warme zomerdagen. De gesloten zijkanten zorgen er daarnaast voor dat de zon vanaf iedere kant wordt tegengehouden.

Waar andere soorten zonwering vooral functionele eigenschappen hebben, dragen markiezen bij aan de uitstraling van een huis. De charmante en karakteristieke uitstraling zorgt voor een echte aanwinst voor jouw woning. Door de opvallende ronde vorm brengen markiezen een nostalgische sfeer met zich mee. Van moderne nieuwbouwwoning tot statig herenhuis en van restaurant tot vrijstaande villa, voor iedere situatie is er een passende markies op maat. 

De markies is een buitenzonwering. Deze heeft dus te maken met wisselende weersomstandigheden. Uw zonwering gaat langer mee wanneer deze niet wordt blootgesteld aan (negatieve) extremen zoals hevige stormen, sneeuwbuien en langdurige regen. Hier heeft u uiteraard geen invloed op, daarom is het onderhoud des te meer belangrijk. Ook voor onderhoud en reparaties kunt u bij Key-Doek terrecht.